Direct naar de inhoud.

Vele handen, licht werk…

Start aanleg Van Gogh Beleeftuin

Vele handen…

Duizenden zaden gestekt door Cosis
Een hele grote hoeveelheid plantbakken, waterbakken, grondzeven, schepjes, potgrond en vermiculiet werd opgehaald bij Claudia Boon in Gees. De jongeren van Cosis gaan samen met hun begeleiders Anja Sijbom en Afynke Bosman aan de slag om de plantbakken te vullen met de tientallen verschillende soorten planten die gestekt moeten worden. Het is een gigantische hoeveelheid plantjes die op die manier klaar worden gemaakt om straks in de tuin te worden gezet. Het zijn allemaal éénjarige planten en kruiden, die een plekje krijgen in de lange stroken met zomerbloemen en in de kruiden- en bloementuin binnen de contouren van de oude Nicolaaskerk.


Grote klus

Zaterdag 28 april 2022 was de eerste dag dat er fysiek gewerkt werd in de Van Gogh Beleeftuin. Een grote klus stond voor de boeg, waaraan de hele dag is gewerkt. Met een klein team van zeven mensen en een gehuurde graafmachine werd de klus aangepakt. Kraanmachinisten Harrie en Nick Peters – bekend van de Stichting Luchtoorlog-onderzoek Drenthe – hadden zich spontaan aangeboden om als vrijwilliger de graafwerkzaamheden voor hun rekening te nemen. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee.

Vaste planten

Naast de 2.500 plantjes die gestekt worden, zijn er ook nog ruim 1.400 vaste planten die hun plek in de Beleeftuin gaan vinden. De planten zijn half mei geleverd en staan bij Rita en Riekus Nijhoff te wachten tot ze een plekje krijgen in de tuin. Omdat het een hele klus wordt om de planten de juiste plekje in de tuin te geven, zijn er borden van Trespa  besteld, waarop per vak precies staat waar welke planten moeten worden geplaatst. Een kleinere versie hiervan wordt na het planten bij de vakken geplaatst, zodat bezoekers kunnen zien welke planten er groeien.

© Graffito Internet Design